Laserbehandeling voor zichtcorrectie

Laserbehandelingen zijn tegenwoordig de meest gebruikte manier van refractieve chirurgie, dit wil zeggen, procedures om de refractieve afwijkingen (bijziendheid, verziendheid en astigmatisme) te corrigeren.

Refractieve chirurgie is erop gericht om de afhankelijkheid van een bril of contactlensen te minimiseren. Na de behandeling zal het zicht zonder bril veel beter zijn dan ervoor. Sommige patiënten hebben erna zelf helemaal geen bril of contactlensen meer nodig. De laser heeft een ongeloofelijke vooruitgang gebracht in het veld van ophthalmologie. Zoals aan elke oogheelkundige ingreep, zijn er echter ook aan deze ingreep risico’s verbonden en kan de 100% perfecte afloop niet gegarandeerd worden.

Hieronder kan u doorklikken voor een woordje uitleg over de verschillende laserbehandelingsmethodes:

Wat de best oplossing is voor elke persoon hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, type van refractieve afwijking (bijziend, etc.), sterkte van de refractieve afwijking,… Het is dan ook van groot belang om de voor- en nadelen van elke procedure duidelijk met uw oogarts te bespreken. Zo kan die methode gekozen worden die het best aanleunt bij uw specifieke noden en wensen.

Wat zijn de voorwaarden voor refractieve laserchirurgie?

  • De sterkte van de bril of contactlenzen is minstens gedurende 1 à 2 jaar niet meer veranderd
  • Een minimum leeftijd van 18 jaar wordt algemeen gehanteerd.
  • Vroegere oogziekten of een slechtziend ander oog kunnen een behandeling in de weg staan.
  • De patient is algemeen goed gezond, is niet zwanger of geeft geen borstvoeding meer.